mandag den 4. august 2014

Flere seværdigheder på Bornholm

Flere af attraktionerne på Bornholm giver mulighed for gratis eller billige genbesøg. Fx gælder billetten til Bornholms Middelaldercenter i en uge og i Joboland (også kendt som Brændesgårdshaven) kan man ved første besøg få et armbånd på, og så koster genbesøg kun 25 kroner. På NaturBornholm kan billetten laves om til et sæsonkort.

Du kan læse om vores besøg på Bornholms Middelaldercenter i et tidligere indlæg, så herunder vil jeg skrive om Joboland og NaturBornholm.

Joboland

Hvis man regner med at få en oplevelse som i andre forlystelsesparker (fx Legoland og Djurs Sommerland), så bliver man skuffet. Joboland er meget mindre kommercielt og poppet, og meget mere analogt. Fx skal man selv skubbe karrusellen og gynge-karusellen, og der er i det hele taget meget lidt personale i parken. Kun rodeo-tyren er betjent af en ansat, og så er der en livredder i den store (dybe) del af badelandet. Det fungerede ok, da vi var der, men der skal ikke mange idioter til at gøre det en farlig oplevelse. I børnebadelandet, der er uden livredder, var der til tider kaos på vandrutsjebanen fordi (for) store børn løb frem og tilbage på den - jeg er stadig ikke klar over, om man måtte det, for de fleste rutsjede ned på store baderinge. Ved vores sidste besøg, var der rigtig mange mennesker, og der var der meget få baderinge i børnebadelandet - tilsyneladende fordi folk havde taget dem med over til den store vandrutsjebane. Og det var der ingen ansatte, der tog sig af.

Til gengæld er prisen relativt lav - i højsæsonen koster en familiebillet 500 kr. Kommer man om mandagen er der 25% rabat på både entre og parkens butikker. Fredag er der halv pris på pindeis og softice, men overraskende nok er det ikke noget, de skilter med i parken. Så vi blev bare glædeligt overraskede, da vi skulle betale for vores is.

Vores unger (5½, 3½ og 1½) var - udover badelandet - begejstrede for de mange hoppeborge, labyrinten, gorillabanen (jobostien), tømmerflåden, robådene, svævebanen, karrusellen, cykelbanerne, det enormt store legetårn (som er bygget på en stejl skråning), gyngerne og klappedyrene. Der er en del dyr i haven, ligesom påfugle går frit rundt i parken og geder græsser på skråningen med det store legetårn.

NaturBornholm

Vi besøgte NaturBornholm på en meget varm dag. Og det var dumt, for bygningen har meget store glaspartier og det ellers fine udendørsområde har ingen skyggepladser. Så vi var der ikke så lang tid. Men vi startede med en tidsrejse, hvor vi så en flot film om Bornholms historie. Derefter fortsatte vi igennem en udstilling i kronologisk rækkefølge. Vi endte i den store hal, hvor børnene kunne lave aftryk af fodspor med gips og ler. Ungerne var nu mest interesserede i at komme ud og køre i de små eldrevne biler på en lill ebane udenfor. Men for at bilerne kunne køre, skulle vi først "tjene" en polet, som der på pædagogisk vis skulle arbejdes for. Så på to stepmaskiner skulle man træde indtil der var produceret nok energi til bilen og en lille polet kom ud af automaten. Undervejs kunne man følge med i, hvor langt der var igen. Så det var hårdt arbejde for forældrene at tjene til poletterne, men det lykkedes den ældste (på 5½) selv at træde en polet hjem. Og det var han særdeles stolt af :-)

Der var desuden en rigtig fin legeplads og en hyggelig cafe, med et godt udvalg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar