mandag den 15. oktober 2012

Babysvømning

De fleste babyer er glade for at være i svømmehallen, så det kan absolut anbefales. Men der er nogle ting, du bør overveje.

Holdtræning: Mange steder skal man melde sig til specifikke hold og betale for et vist antal gange. Ulempen her er, at man nemt kan misse et par gange, hvis den lille (eller større søskende) er syg, og det sker faktisk tit - specielt i vinterhalvåret.

I Faaborg Svømmehal er der babysvømning hver tirsdag og fredag, og man tilmelder sig på nettet. Der er to hold - 0-6 måneder (10.00-10.30) og 6-18 måneder (10.30-11.00). Der er maksimalt 8 babyer, og holdet bliver aflyst ved for få tilmeldinger (pr. sms 2 timer før).

Ulempen ved at tage af sted i almindelig åbningstid er, at der ofte er større børn, der larmer og forstyrrer de små. Specielt det første barn er ikke vant til den larm, større børn laver.

Badetøj: Til at starte med er badebleer det bedste. De kan købes for cirka en tier i de fleste svømmehaller. De koster ca. det halve, hvis du køber en pakke (5/10 stk.) i supermarkedet.
Man kan også købe badetøj til de små - det skal dog være lavet så eventuelle uheld ikke løber ud. Det kan ofte købes i svømmehallen, i store supermarkeder eller babyudstyrsbutikker.

Omklædning: Vælg (hvis du altså har valgmuligheder) en svømmehal med gode omklædningsfaciliteter for de små. Der skal være små badekar (med prop), pusleplader (både til tør- og vådzone) og gerne et seperat omklædningsrum til de små.
Når du skal i bad, så gør således:

  1. Gør dig selv klar - bad og badetøj på. Lad den lille ligge på en pusleplade på gulvet imens (med tøj/body på).
  2. Gør den lille klar. Tag tøjet af og bad den lille i et badekar eller tag den med i brusebad. Giv den lille badeble på lige inden I går i bassinet.

Og husk:

  • Rigeligt med håndklæder, så der altid er et tørt til den lille.
  • Lad være med at amme lige inden, I skal i vandet - gylp i vandet er ikke godt. Så lad den lille få mad en halv time før, I skal i vandet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar