mandag den 30. november 2015

Tal - større eller mindre?

Min ældste går i første klasse, og der arbejder de (blandt andet) med talforståelse. Vi er som forældre blevet opfordret til at spille kortspillet Krig med vores børn, fordi det lærer dem om tallenes størrelse (størst og mindst). Ved en hurtig søgning på nettet fandt jeg flere online-spil, der træner netop dette (fx her og her), men jeg har også fundet på denne analoge leg: Reklame-pris-sortering.

Her er hvad du skal gøre:
Find en reklame og klip en masse priser i reklamen ud (kun tallene). Lad derefter dit barn sortere tallene i størrelsesorden.

Du kan justere sværhedsgraden med valget af reklame. Fakta har fx ofte heltals-priser og tallene er ikke så store. Skal du udfordres, så tag fat i Silvans katalog - der er priserne både "skæve" og store.

Herhjemme snakkede vi om, at man kan lime priserne på små papkort og så efterfølgende spille krig med dem. Eller hvis man er flere kan man klippe hver sin bunke af priser ud. Når man har sorteret sin egen, blander man bunken og bytter så bunke med en anden og sorterer hinandens pris-bunke. Så kan "ejeren" være dommer eller hjælper. Det er sikkert en opgave, der også kan fungere fint i matematik i indskolingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar