søndag den 17. april 2011

Skoldkopperne er flyttet ind.

Starten? Vi opdagede dem en onsdag eftermiddag, og i løbet af et døgn piplede de frem - især på maven. Her var de dog ganske små, mens der kom større i panden og på numsen.
Kløe? Min veninde havde anbefalet A-derma cytelium, som vi straks hastede på apoteket efter (ca. 95 kr.). Det sprayes på - og det er nemt, når der er mange skoldkopper. Om det var A-derma, der virkede, eller Albert bare ikke var så plaget af kløe er uvist. Men vi har ikke oplevet, at Albert har haft store problemer med kløe.
Vi lod ham gå uden ble så meget som muligt, for at give luft til skoldkopperne i ble-området. Netop her har vi haft bøvl med to skoldkopper, der er gået betændelse i. Dem smører/sprayer vi med klorhexidin efter lægens anbefaling.
Desuden har jeg hørt, at et bad med natron tager kløen. Doseringen skulle være en stor spiseske til et badekar.
Påvirket? Det var kun det første 1½ døgn, at han var påvirket af sygdommen - og den anden nat var rædsom, for han vågnede flere gange og var ked af det og kunne ikke finde ro. Men siden har der ikke været bøvl.
Rask? Her efter en uge har vi været i tvivl om, hvornår han måtte komme i dagpleje igen. Vi var i tvivl om, hvornår skoldkoppen defineres som "tørret ind". Men da vi samtidig mistænkte betændelse i to skoldkopper ved numsen, tog vi til lægen, der "godkendte" ham til dagpleje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar