torsdag den 31. januar 2013

Nattøj - med og uden uden fødder!

Her i huset har vi stort set kun arvet tøj til børnene, så det der med at stille krev til tøjet kender vi (næsten) ikke til. Men vi har alligevel gjort os nogle erfaringer.

  

Specielt i de helt små størrelser har natdragter (og sparkedragter) som oftest fødder.
Men da de små har en tendens til at krølle sig sammen (som da de lå inde i maven), så får de som regel krøllet deres ben ud af buksebenene. Derfor er (nat)dragter med fødder irriterende. Det kan dog gå, hvis man putter et par futter udover. Men for de små (under 1 år) skal de have snører eller en stram kant for at blive på.

Og der er flere ulemper ved de "indbyggede fødder":
  • Fødderne fri. Mine unger vil helst have bare tæer om natten.
  • Man glider. Nogle gange leger man lidt efter nattøjet er kommet på. Har man gulvtæppe er det intet problem, men ungerne glider på vores parketgulv.
  • Passer længere. Nattøj må gerne stumpe lidt, men har man lange ben bliver natdragten hurtigt for kort. Det er heller ikke sjovt, hvis dragtens ben er for korte.
Og husk at det er tid til at droppe natdragterne og gå over til todelt nattøj (eller natkjole), når barnet smider bleen. Så er det nemlig vigtigt at barnet selv kan få tøjet af, når det skal tisse, og det er langt nemmere at trække bukserne ned, end at få knappet natdragten op.


Jeg har faktisk klippet fødderne af natdragterne. Det er ikke en pæn løsning, men det virker, og børnene brokker sig ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar